comment 1

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Όταν σκεφτόμαστε την καρμπονάρα, πάντα το μυαλό μας πηγαίνει στην κλασική ελληνική εκδοχή μακαρονάδας με μπέικον και μπόλικη κρέμα γάλακτος. Όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι καρμπονάρα. Στην κλασική καρμπονάρα χρησιμοποιούν κρόκους αβγών, μπέικον, το ζουμί στο οποίο  έχουν βράσει τα ζυμαρικά, παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο και φυσικά τα ζυμαρικά. Η προσθήκη της κρέμας γάλακτος γίνεται από τα εστιατόρια κυρίως, γιατί κατά την προετοιμασία του πιάτου με την κρέμα μειώνεται έως εξαφανίζεται ο κίνδυνος να κόψει το αβγό.

Στο βίντεο που βλέπετε εδώ κάνω καρμπονάρα χωρίς μπέικον και κρέμα γάλακτος, αλλά με μανιτάρια, και χωρίς να έχω κίνδυνο να κόψει το μείγμα.

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

150 γρ μακαρόνια βρασμένα ζεστά

200 γρ μανιτάρια Paris κομμένα σε λεπτές φέτες

20 γρ ελαιόλαδο

20 γρ ζωικό βούτυρο

50 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

1/2 σκελίδα σκόρδου

100 γρ κρασί λευκό (εγώ έβαλα ημίγλυκο)

100 γρ νερό όπου βράσαμε τα μακαρόνια

1 πρέζα καπνιστή πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα υλικά που θα βάλετε είναι δική σας επιλογή .

Θέλετε καπνιστό μπέικον και ψιλοκομμένο κρεμμύδι; Θέλετε κάτι άλλο; Βάλτε το.

Μόλις ετοιμαστούν πρέπει και να καταναλωθούν γιατί αλλιώς στεγνώνει πολύ το μείγμα.

Η μαγειρική θέλει φαντασία και φυσικά θέλει και ό,τι έχει το ψυγείο σας.

Αυτοσχεδιάστε και δε θα σας βγει σε κακό, στις περισσότερες των περιπτώσεων!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

1 Comments

  1. Eirini Pitsilidi

    εύγε! το λιγουρευόμουν από το πρωί και το έφτιαξα πριν απο λίγο… πολύ πολύ καλό!!!

Σχολιάστε