comment 1

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ, ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΟ BURGER!

H συνταγή είναι από παλιά, αλλά πιστεύω ότι είναι διαχρονική, ειδικά για περιόδους νηστείας. Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε, ακόμα και αν δε νηστεύετε.

dsc02973

Λοιπόν, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο τελικά. Με ελάχιστα υλικά, πολύ οικονομικά και γρήγορα μπορεί να ετοιμάσει κανείς ένα γεύμα που να είναι ταυτόχρονα υγιεινό, πεντανόστιμο και νηστίσιμο.

dsc02974

YΛΙΚΑ

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2-1 κούπα νιφάδες βρώμης
3-4 ψωμάκια για burger
Για συνοδευτικό:
γιαούρτι στραγγιστό 2%
λίγο ελαιόλαδο
λίγο μπαλσάμικο
τριμμένο καρότο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε την κονσέρβα από τα υγρά της και βάζουμε τα φασόλια σε ένα μούλτι ή μπλέντερ.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα τέσσερα.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και αρχίζουμε να πολτοποιούμε, αλλά πρέπει να προσέξουμε να μη γίνει πολύ ρευστό το μείγμα. Εάν τελικά το μείγμα γίνει περισσότερο ρευστό από όσο χρειάζεται, ρίχνουμε επιπλέον νιφάδες βρώμης.
Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το πλαταίνουμε για να πάρει το σχήμα μπιφτεκιού. Τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκια προσθέτοντας σος γιουρτιού. Εάν νηστεύουμε παραλείπουμε το γαλακτοκομικό και σερβίρουμε με ένα γουακαμόλε, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα αναμειγνύοντας στο μούλτι αβοκάντο, κρεμμύδι, χυμό λεμονιού, ντομάτα ψιλοκομμένη, μαϊντανό και αλάτι, μέχρι να γίνουν κρέμα.

Καλή επιτυχία

1 Comments

Σχολιάστε