Πεϊνιρλί
comment 0

Πεϊνιρλί με κασέρι και σάλτσα πιπεριάς φλωρίνης

Αν και σε προηγούμενη ανάρτηση έχω δώσει ξανά συνταγή για πεινιρλί, αυτή εδώ η συγκεκριμένη έχει πιο αφράτη ζύμη και μια γέμιση που μου αρέσει πολύ.

Εσύ, βέβαια, μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι γέμιση επιθυμείς, ωστόσο θα σου πρότεινα το τυρί που θα χρησιμοποιήσεις να είναι κασέρι. Είναι η κλασική επιλογή για το πεϊνιρλί και, όταν λιώνει, του δίνει ένα υπέροχο βουτυρένιο άρωμα που του ταιριάζει πολύ. Από όλα τα κασέρια που κυκλοφορούν στο εμπόριο το αγαπημένο μου είναι του Σοχού.

Υλικά για 4-6 πεινιρλί

Για τη ζύμη

500 γρ. (4 κούπες τσαγιού) αλεύρι για πίτσα τύπου 00 ή σκληρό,

15 γρ. (2 κουταλιές σούπας) ελαιόλαδο

10 γρ. (2 κουταλάκια γλυκού) ζάχαρη

10 γρ. αλάτι

10 γρ. νωπή μαγιά ή 5 γρ ξηρή μαγιά

350 γρ. (1 1/2 κούπα τσαγιού) νερό

Για τη γέμιση

Σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

Κασέρι παραδοσιακό τριμμένο

1 αυγό χτυπημένο για το ψήσιμο.

Για τη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

Πιπεριές φλωρίνης ψημμένες, καθαρισμένες και πολτοποιημένες

Σκόρδο ψητό

Λίγη σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση για τη ζύμη: Διαλύεις τη μαγιά σε λίγο νερό, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά (κράτα 50 γρ. από το νερό) και ζυμώνεις μέχρι να πάρεις μία ζύμη ελαστική. Στη συνέχεια προσθέτεις και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνεις μέχρι να απορροφηθεί. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι κάπως μαλακή. Την αφήνεις να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, κόβεις σε κομμάτια 250 γρ. και τα αλευρώνεις. Τα αφήνεις να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.

ΠεΙνιρλί_ζύμη

Μετά δίνεις σχήμα οβάλ σε κάθε κομμάτι, βάζεις λίγη σάλτσα, από πάνω τριμμένο κασέρι και γυρίζεις τις άκρες της ζύμης δίνοντας το σχήμα του πεϊνιρλί. Αλείφεις με χτυπημένο αβγό τα τοιχώματα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς.

Εκτέλεση για τη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης: Βάζεις πλυμμένες πιπεριές Φλωρίνης να ψηθούν μαζί με ολόκληρες σκελίδες σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Καθαρίζεις τις πιπεριές και το σκόρδο, και τα πολτοποιείς μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας και ρίγανη. Έτοιμη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s