Λεμονάδα
comment 0

Σπιτική λεμονάδα

Η γιαγιά μου, η Ελένη, χρησιμοποιούσε πάντα εποχικά υλικά, για να φτιάξει μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού αλλά και μια υπέροχη σπιτική λεμονάδα. Μπορεί να είναι επειδή αποτελεί και μια αγαπημένη μου παιδική ανάμνηση, ωστόσο η λεμονάδα αυτή έχει κατά τη γνώμη μου μια ιδαίτερη γεύση που την κάνει ξεχωριστή.

Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξεις κι εσύ. Στην ουσία είναι ένας συμπυκνωμένος χυμός που τον αραιώνεις σε αναλογία 1 μέρος χυμό προς 3 μέρη νερό. Βέβαια, μπορείς, αν θες, να μεταβάλεις αυτή την αναλογία, ανάλογα με το πόσο συμπυκνωμένη θέλεις να είναι η γεύση. Ο γιος μου είχε και μια πολύ καλή ιδέα: αραίωσε το χυμό με παγωμένο ανθρακούχο νερό για να φτιάξει το δικό του χειροποίητο αναψυκτικό. Δοκίμασέ το.

Εννοείται ότι το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσεις λεμόνια βιολογικά.

Υλικά για 750 ml συμπυκνωμένο χυμό

1 κούπα χυμός λεμονιού σουρωμένος (250 ml)

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

2 στυμμένες λεμονόκουπες

Εκτέλεση

Στύβεις τα λεμόνια και τα σουρώνεις. Κρατάς δύο στυμμένες λεμονόκουπες.

Βάζεις το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς, ρίχνεις το χυμό και τις στυμμένες λεμονόκουπες, καπακώνεις και αφήνεις εκτός ψυγείου για μία νύχτα. Στη συνέχεια, βάζεις τη λεμονάδα στο ψυγείο και, επειδή η δόση αυτή θα φύγει με τη μία, ετοιμάζεις τα υλικά για την επόμενη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s