S1160082
comment 0

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ

Λατρεύω τα πράσινα φασολάκια με όποιο τρόπο και αν είναι μαγειρεμένα. Βραστά σα σαλάτα, λαδερά ή μαγειρεμένα με κρέας και ντοματένια σαλτσούλα. Τα βρίσκουμε όλη τη χρονιά κατεψυγμένα, αλλά αυτή η περίοδος είναι η καταλληλότερη για τα φρέσκα πράσινα φασολάκια. Εδώ πρέπει να σου πω ότι καλό είναι να τα ζητάς χωρίς κλωστές, για να γλυτώνεις το καθάρισμα. Εάν θέλεις, μπορείς να ελέγξεις κι εσύ αν έχει ή όχι κλωστές, σπάζοντας ένα στη μέση. Το κέρδος σου θα είναι διπλό: από τη μία θα γλιτώσεις το πολύ καθάρισμα, αλλά θα καταλάβεις και πόσο τρυφερά είναι τα φασολάκια που πρόκειται να αγοράσεις.

Θυμάμαι με τους γονείς μου, όταν ήμουν μικρή, μαζί με τα φασολάκια, τη φέτα και το ψωμί τρώγαμε και μια ωμή σκελίδα σκόρδο. Μετά έπρεπε να αποφύγουμε τις πολλές συναναστροφές με κόσμο, αλλά η νοστιμιά ήταν απίστευτη!

Παρακάτω σας προτείνω δύο συνταγές: φασολάκια λαδερά μαγειρεμένα στο φούρνο και πράσινα φασολάκια βραστά σαλάτα.

Φασολάκια στο φούρνο

Για 3-4 άτομα

Πράσινα φασολάκια βρασμένα 5 λεπτά

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Φτιάχνεις τη σάλτσα ντομάτας σε ένα βαθύ τηγάνι (φροντίζεις η σάλτσα να έχει υγρά γιατί θα συνεχίσει να συμπυκνώνεται κατά το ψήσιμο στο φούρνο). Βάζεις τα προβρασμένα φασόλια σε ένα ταψί, περιχύνεις με τη σάλτσα και σκεπάζεις καλά το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο ή μία βρεγμένη λαδόκολλα. Ψήνεις στους 200 βαθμούς για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα. Μετά, περιχύνεις με καυτό ελαιόλαδο και πασπαλίζεις με τριμμένη φέτα. Παίρνεις και ένα καρβέλι χωριάτικο ψωμί, και του δίνεις και καταλαβαίνει.

Φασολάκια σαλάτα

S1160012

Για 2 άτομα

200 γρ φασολάκια πράσινα βρασμένα

1 ψημμένη ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης

μαϊντανός

φέτα

αυγό ποσέ ή βραστό

τυρί φέτα για πασπάλισμα

σκόρδο, λάδι, ξίδι, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ψήνεις την πιπεριά φλωρίνης μέχρι να μαυρίσει η πέτσα της και μαζί ψήνεις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου. Βγάζεις το δέρμα της πιπεριάς και πιέζεις τις ψημμένες σκελίδες για να πάρεις το εσωτερικό που είναι σαν πουρές σκόρδου.

Ψιλοκόβεις την πιπεριά Φλωρίνης και την ανακατεύεις με λάδι, ξίδι, αλάτι , πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο.

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρεις με ένα αυγό ποσέ ή βραστό πασπαλίζοντας με φέτα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s