comment 0

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αν έχεις παγωτομηχανή, το καλό με αυτή την πολύ εύκολη συνταγή είναι ότι μπορείς να έχεις σπιτικό παγωτό γιαούρτι κάθε μέρα. Αυτό που δεν είναι καλό είναι ότι μπορείς κάθε μέρα να τρως τουλάχιστο μισό κιλό παγωτό. Θέλει αυτοσυγκράτηση… Αν από την άλλη, δεν έχεις παγωτομηχανή, μπορείς να αποκτήσεις πολύ εύκολα με περίπου 20 ευρώ.  Βεβαίως, γίνεται και με το χέρι, με λίγο πιο πολλή προσπάθεια.

Το μισό παγωτό γιαούρτι το φάγαμε σκέτο, το υπόλοιπο το σέρβιρα πάνω από ένα moele σοκολάτας και έγινε χαμός!

ΥΛΙΚΑ (για 3-4 μερίδες):

450 γρ. γιαούρτι σακούλας
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γιαούρτι, την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Το τοποθετείς στην παγωτομηχανή και ακολουθείς τις οδηγίες χρήσης της.  Στη δική μου παγωτομηχανή γίνεται σε 15 λεπτά. Εάν δε διαθέτεις παγωτομηχανή, το τοποθετείς σε ένα μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη και το χτυπάς ανά μισή ώρα για 6 φορές. Θα πάρεις περίπου 700 γρ. παγωτό.

 

DSC00802

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s