comment 0

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΙΤΣΑΝΙΣΤΕΣ

Η συνταγή αυτή είναι πάρα πολύ εύκολη στην εκτέλεση της, οικονομική και πάρα πολύ νόστιμη. Ο Μάρκος ειδικά τη λατρεύει, οπότε είναι κάτι που μαγειρεύω συχνά. Συνήθως δίνω στις φτερούγες κινέζικα αρώματα και τις σερβίρω με κινέζικη γλυκοκαυτερή σάλτσα. Εσείς φυσικά είστε ελεύθεροι να δώσετε ό,τι χαρακτήρα θέλετε και σας αρέσει…

DSC00745ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕΖΕΔΑΚΙ ΚΡΙΤΣΑΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

700 γρ φτερούγες κοτόπουλο

αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

πάπρικα γλυκιά, σκόνη κάρι, κύμινο ή ό,τι  μείγμα αρέσει σε εσάς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις φτερούγες στις κλειδώσεις τους, ή λέμε στον κρεοπώλη μας να το κάνει για εμάς, και τις πλένουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και μέσα σε αυτό προσθέτουμε τις φτερούγες,  ανακατεύουμε καλά και τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μία λαδόκολλα και εκεί τοποθετούμε τις φτερούγες.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και αφήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα οι φτερούγες και να γίνει κριτσανιστή η πέτσα του κοτόπουλου.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με barbecue ή hot & sweet σος.

Τip:  To βασικό είναι να θυμόσαστε τον τρόπο ψησίματος. Το ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία αρχικά και στο τέλος, για λίγο, σε ψηλή θερμοκρασία  μέχρι να πάρουν χρώμα οι φτερούγες είναι ο ιδανικός τρόπος ψησίματος του κοτόπουλου. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ζουμερό στο εσωτερικό και κριτσανιστό στο εξωτερικό του. Ψήστε με αυτό τον τρόπο το κοτόπουλο γενικά, είτε ολόκληρο είτε σε κομμάτια.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s