dsc00803
comments 2

ΚΟΛΑΣΜΕΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Η σοκολάτα με τρελαίνει, ειδικά τώρα που βρίσκομαι σε δίαιτα και δεν μπορώ να την έχω όποτε θέλω. Αυτές τις ημέρες ονειρεύομαι σοκολάτες, σοκολατίνες, μους σοκολάτας και ό,τι σοκολατένιο υπάρχει. Οπότε συγχώρεσέ με που δεν κάνω κάτι νηστήσιμο, τουλάχιστον να ικανοποιηθώ με το μάτι. Άσε, έχω καταλήξει ένας γαστρονομικός ηδονοβλεψίας. Βλέπω γλυκά, συγκεντρώνω συνταγές, κάνουμε φωτογραφίσεις και προσπαθώ να κρατηθώ. Αλλες φορές τα καταφέρνω, άλλες όχι. Πιστεύω όμως ότι μπορώ να συγκρατηθώ όσο χρειάζεται για να χάσω λίγα ακόμη κιλά. Το περιττό βάρος  για το σώμα είναι ένας ύπουλος εχθρός. Τελοσπάντων ας αφήσουμε τα της δίαιτας και ας περάσουμε στο γλυκό.

Από μέσα υγρή σοκολάτα, απ’ έξω ένα τραγανό περίβλημα. Κόλαση!

Πολύ εύκολο στην εκτέλεση του. Τα υλικά του απλά και μόνο 4, στα οποία δεν περιλαμβάνεται το αλεύρι. Πέρασε το δοκιμαστικό των ανδρών του σπιτιού, οπότε σας το παρουσιάζω. Είναι σαν αυτό που λέμε στα ελληνικά «σουφλέ» σοκολάτας. Κι επειδή δεν έχει αλεύρι, είναι κατάλληλο και για αυτούς που κάνουν διατροφή χωρίς γλουτένη.

ΥΛΙΚΑ (για 5-6 άτομα)

230 γρ σοκολάτα
100 γρ βούτυρο
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάς στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη όσο πιο πολύ μπορείς, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει πολύ αφράτο.
Σε ένα μπολ βάζεις τη σοκολάτα και το βούτυρο και το τοποθετείς πάνω από ένα κατσαρολάκι με  νερό που βράζει  μέχρι να λιώσουν.
Ανακατεύεις καλά, ώστε να γίνει ένα μείγμα η σοκολάτα με το βούτυρο. Σε αυτό το σημείο αν θέλεις προσθέτεις και το κονιάκ. Στη συνέχεια, με απαλές κινήσεις (ιδανικά με μία μαρίζ) προσθέτεις στο μείγμα της σοκολάτας το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Απαλά, από το κέντρο προς τα έξω, να μην φύγει ο αέρας. Τοποθετείς το μείγμα σε 5-6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια, τα οποία προηγουμένως έχεις βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Έτσι θα είναι ρευστό μέσα και κριτσανιστό από έξω. Ο χρόνος είναι κάτι που από φούρνο σε φούρνο μπορεί να διαφέρει. Την πρώτη φορά μπορεί να μη σου πετύχει όπως θέλεις. Την επόμενη όμως θα γνωρίζεις το χρόνο που χρειάζεσαι για πετύχεις την τέλεια υφή!
DSC00739
Φωτογραφία: Eλένη Μανδραβέλη

2 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s