comment 0

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Αυτά τα μπισκότα είναι της αγαπημένης μου ζαχαροπλάστριας Σοφίας. Σας παραθέτω αυτούσια τη συνταγή της όπως μου την έδωσε και εμένα. Αντε Σοφία ελπίζω να δημιουργήσουμε και άλλα μαζί στο μέλλον!

 

COOKIES ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ

170 γρ. κουβερτούρα

140 γρ. ταχίνι

120 γρ. άχνη

130 γρ. χυμός πορτοκαλιού

190 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.

2 κ.σ. κονιάκ ή νερό ή χυμό πορτοκαλιού

1/2 κ.γλ. baking Powder

80 γρ. φουντούκια ή καρύδια χοντροκομμένα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)Ανάβω φούρνο 170 βαθμούς στον αέρα.

2) Βάζω λαδόκολλα στα ταψιά.

3) Λιώνω κουβερτούρα σε μπαιν μαρί.

4) Ανακατεύω πολύ καλά ταχίνι+χυμό+κονιάκ+άχνη. Ενσωματώνω την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά.

5) Προσθετω το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν. Στό τέλος ενσωματώνω και τους ξηρούς καρπούς. Βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά.

6) Βάζω κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους στο ταψί.

7) Ψήνω για 10-12 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Εγώ στο 8λεπτο γύρισα τα ταψιά το μέσα έξω και τα πάνω κάτω και τα άφησα για άλλα 5. Σύνολο χρόνου ψησίματος 13 λεπτά.

Η δόση φτάνει για δύο ταψιά για cookies μεσαίου μεγέθους.

Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε μεταλλικό κουτί.Διατηρούνται 4-5 μέρες κλεισμένα(σιγά μην αντέξουν 1/2 μερα!! χαχαχα)

Κάντα και θα με θυμηθείς!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s