3
comments 3

Μανιταροτραχανάς με φέτα

 

Το χειμώνα μου αρέσει να τρώω για βραδυνό έναν ωραίο τραχανά. Φέτος μάλιστα χρησιμοποιώ τραχανά που έκανα η ίδια. Εχω ξυνό,γλυκό και νηστήσιμο τραχανά. Στην ουσία προετοίμασα το μείγμα λαχανικών για τον νηστήσιμο τραχανά , προμηθέυτηκαν οι γονείς μου πρόβειο γάλα για τον ξινό και γλυκό τραχανά ,το πήγαμε σε ένα εργαστήριο όπου προσθέσαν το σιμιγδάλι, μορφοποίησαν τον τραχανά και τον αποξήραναν. Φοβερή πολυτέλεια και ταυτόχρονα κάτι ταπεινό και απλό να έχεις το δικό σου τραχανά . Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις ότι παρασκευάστηκε με ποιοτικές πρώτες ύλες και με επαγγελματικό τρόπο. Αυτό που δεν αντέχω γευστικά είναι στον λεγόμενο «ξινό» τραχανά, που έχω κατά καιρούς αγοράσει,  ο τραχανάς  να είναι πολύ ξινός και με πολύ έντονη την προβατίλα. Τελοσπάντων γούστα είναι αυτά.

Τον τραχανά τον λάτρευα στα παιδικά μου χρόνια. Θυμάμαι στο σπίτι της γιαγιάς μου στα Γιαννιτσά να μου φτιάχνει χυλωμένο τραχανά βάζοντας μέσα και φέτα αλλά και τηγανισμένα σε φρέσκο βούτυρο κυβάκια ψωμιού (κρουτόν).

Στην συγκεκριμμένη συνταγή για αλλαγή είπα να προσθέσω μανιτάρια τα οποία άλλαξαν την όψη και τη γεύση του τελικού πιάτου.

 

Μανιταροτραχανάς με φέτα και κρουτόν

Υλικά (για 2 άτομα)

2 φλιτζανάκια του καφέ τραχανά νηστήσιμο

5-6 μανιτάρια λευκά κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500-700 μλ νερό ή ζωμό λαχανικών

Αλάτι,πιπέρι κατά προτίμηση

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένα σε χοντρούς κύβους και τηγανισμένα σε ελαιόλαδο

Τυρί φέτα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρολάκι ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιταρια να σωταριστούν και αυτά. Μετά προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε προθέτοντας το νερό ή ζωμό , αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κρουτόν και φέτα.

Πολύ νόστιμη και διαφορετική σουπίτσα. Δοκιμάστε την.

 

3 Comments

  1. Σοφία Μεταξά

    Μιαμ! Τον λατρεύω τον τραχανά! Τρώμε πολύ συχνά για βραδινό! Θα την δοκιμάσω τη συνταγή σου γιατί λατρεύουμε και τα μανιτάρια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s