comment 1

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ 2014-Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Αυτήν τη βασιλόπιτα την είχα ξανακάνει πριν χρόνια και ήταν η πρώτη φορά που όλοι έφαγαν όλο το κομμάτι τους ενθουσιασμένοι!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ 2014

Υλικά (για 10-12 μερίδες)

650 γρ βούτυρο αγελαδινό (το λούρπακ θα δώσει εξαιρετική γεύση) σε θερμοκρασία δωματίου

525 γρ άχνη ζάχαρη

Ξύμα 2 πορτοκαλιών

2 βανίλίνες

2 γρ μοσχοκάρυδο

1 γρ κανέλλα

1/2 γρ γαρίφαλλο

5 γρ μαχλέπι σκόνη

350 γρ αβγά

135 γρ γάλα φρέσκο

50 γρ κονιάκ

900 γρ αλεύρι μαλακό

15 γρ μπέικιν πάουντερ

150 γρ αμύγδαλο με το φλούδι καβουρντισμένο και χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την άχνη. Οταν το μίγμα αφρατέψει προσθέτουμε το γάλα, τα αβγά και το κονιάκ( τα έχουμε προηγουμένως ανακατέψει σε ένα μίγμα). Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι,το μπέικιν, αμύγδαλο και ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα. Εχουμε στρώσει σε ταψί λαδόχαρτο στον πάτο και έχουμε βουτυρώσει τα πλαινά του βάζουμε την ζύμη και με το βρεγμένο χέρι μας στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθεμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Επειδή η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το πάχος του μίγματος και επειδή δεν θυμάμαι το μέγεθος του ταψιού εσείς το σκεύος που θα ψήσετε την βασιλόπιττα να το γεμίσετε μέχρι την μέση με τη ζύμη του κέικ.

Μόλις βγεί από τον φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και την πατάμε με μία λαδόκολλα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014!

1 Comment so far

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s