comments 3

ΦΙΣ ENT ΤΣΙΠΣ ΕΛΑΦΡΥ

Οταν ήμουν φοιτήτρια αποφάσισα να πάω με το πρόγραμμα Erasmus στην Β.Ιρλανδία. Το πανεπιστήμιο ήταν στο Μπέλφαστ το QUEENS UNIVERSITY OF BELFAST.

Κατά την διαμονή εκεί έκανα αρκετές φορές επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας , το Δουβλίνο.

Σε μία από τις επισκέψεις αποφάσισα να δοκιμάσω το fish n chips δηλαδή τηγανητό μέσα σε κουρκούτι φιλέτο μπακαλιάρου με τηγανητές πατάτες. Στο μαγαζί που πήγα μου το δώσανε τυλιγμένο σε λαδόκολλα σα χωνί και το συνόδεψα με ξίδι ως άρτυμα. Ναι ξίδι. Κι εγώ ήμουν επιφυλακτική στην αρχή, αλλά μετά απλά εκστασιάστηκα.

Image

Είναι στην ίδια κατεύθυνση με τον δικό μας τηγανητό παστό μπακαλιάρο, μόνο που στην περίπτωση τους το ψάρι δεν είναι παστό είναι απλά το φιλέτο του μπακαλιάρου.

Για αυτό και το συνοδευτικό άρτυμα είναι το ξύδι. Δίνει μία ένταση στη γεύση του φιλέτου.

Λοιπόν, σκέφτηκα σήμερα να σας προτείνω μία ελαφριά ενναλακτική με έμπνευση από το κλασσικό φισ εντ τσιπς.

Αντί να περάσουμε το ψάρι από κουρκούτι και να το τηγανήσουμε θα του βάλουμε μία στρώση στην πάνω  επιφάνεια του από πατατάκια με γεύση αλάτι και ξύδι και θα το ψήσουμε στο φούρνο.

Image

ΕΛΑΦΡΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΙΣ ΕΝΤ ΤΣΙΠΣ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 φιλέτα μπακαλιάρου ή πανγκασιους (εννοείται κατεψυγμένα)

2 κουταλιές του γλυκού μαγιονέζα

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 πακέτο πατατάκια με γεύση αλάτι-ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα πινέλο αλείφουμε μαγιονέζα κάθε φιλέτο μόνο από την μία πλευρά. Αλατίζουμε και στην συνέχεια πατώντας ελαφριά τοποθετούμε (περίπου 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε φιλέτο) σπασμένα πατατάκια σε κάθε φιλέτο.

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε τα φιλέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι τα φιλέτα να είναι έτοιμα.

Μαζί με μία σαλάτα είναι ένα εξαιρετικό ελαφρύ γεύμα.

Δοκιμάστε το!

3 Comments

  1. Πολύ ωραία ιδέα και σίγουρα θα το δοκιμάσουμε!
    Θα είχες να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη ελληνική μπύρα να συνοδεύσει σωστά το έδεσμά μας;;

  2. Αφροδίτη.

    Καταπληκτικό φαγητό!! φοβερή έμπνευση Κατερίνα.Έχω εντυπωσιαστεί πώς έχεις συνδυάσει αυτά τα υλικά μεταξύ τους, πολύ καλή φάση,θα το κάνω σίγουρα!!!πολύ καλή λύση και για παιδιάκια που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το ψάρι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s