IMG_2400
comment 1

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΙΤΑΛΙΚΗ

Μπορεί από πολλούς το λαχανόρυζο να θεωρείτε κάπως βαρετό και από άλλους απωθητικό σαν φαγητό .

Η γνώμη μου είναι ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο που αναδεικνύει εποχικά λαχανικά όπως το λάχανο.

Η φιλοσοφία μου αλλά και η πρακτική μου στην κουζίνα και το καθημερινό φαγητό της οικογένειας μου είναι να χρησιμοποιώ ότι υπάρχει στο ψυγείο, να χρησιμοποιώ εποχικά λαχανικά και με έναν απλό και γρήγορο τρόπο να προκύπτει ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Βέβαια ομολογώ ότι ο Μάρκος είναι ακόμη αρνητικός απέναντι σε αυτά τα φαγητά με λαχανικά. Εγώ δεν πτοούμαι, και πάντα υπάρχει ένα τέτοιο λαδερό μέσα στην εβδομάδα.

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200-300 γρ ρύζι καρολίνα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/3 μεσαίου λάχανου κομμένο σε χοντρές φέτες

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια

λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό

1 πρέζα κύμινο

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

1 πρέζα ξερός δυόσμος

4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα σκόνη κάρρυ

περίπου 300 μλ νερό ή ζωμός λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει ρίχνουμε το λάχανο και το αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και σωτάρουμε ανακατεύοντα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.

Προσθέτουμε το λάχανο, το σκόρδο , τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί ο πελτές.

Ρίχνουμε τον ζωμό ή νερό , τα αρτύματα και ανακατεύοντας προσθέτουμε το ρύζι.

Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό , την παρμεζάνα και τρίβουμε πιπέρι .

Ανακατεύουμε καλά βγάζουμε από την φωτιά και καπακώνουμε.

Μπορούμε να το σερβίρουμε με χυμό λεμονιού ή και με ένα τηγανητό αβγό μάτι από πάνω .

Εγώ προσωπικά τρελλαίνομαι για το φαγητό αυτό . Εύχομαι να σας αρέσει και εσάς!

1 Comment so far

  1. The Foodie Corner

    Ακούγεται πολύ νόστιμο! Μου αρέσει η προσθήκη του πελτέ και της παρμεζάνας. Μακάρι να έτρωγε και ο Μίστερ λάχανο για να το έφτιαχνα συχνά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s