comment 1

CREME BRULEE (μία παραλλαγή)

Εχω απουσιάσει πολύ καιρό από την μπλογκόσφαιρα αλλά όχι αδικαιολόγητα.

Ετοιμάζουμε κάτι που έχει μία σχέση με τη μαγειρική αλλά θα σας το ανακοινώσω επίσημα όταν όλα θα είναι προς παρουσίαση.

Τόσο καιρό δεν πολυμαγείρευα, οπότε δεν είχα και πολλά να μοιραστώ μαζί σας μαγειρικά.

Για σήμερα σκέφτηκα να σας δώσω μία συταγή για ένα αγαπημένω μου γλυκό αλλά σε μία παραλλαγή. Πρόκειται για κρεμ μπρουλέ όπου χρησιμοποιώ ζαχαρούχο γάλα. Αυτό κάνει την συνταγή πιο οικονομική , με λιγότερες θερμίδες και πιο απλή στην παρασκευή της αφού δεν προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη αλλά ζαχαρούχο γάλα.

ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ζαχαρούχο

500 γρ νερό

8 κρόκοι αβγού

2 ολόκληρα αβγά

2 βανίλινη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ζαχαρούχο με νερό (Α)

Ανακατεύουμε αβγά, κρόκους και βανιλίνη καλά ώστε να διαλυθούν τελείως τα αβγά.(Β)

Ρίχνουμε Α στο Β σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και σουρώνουμε το μίγμα. Μοιράζουμε το μίγμα σε πυρίμαχα μπολάκια (150-180 μλ).

Βάζουμε τα μπωλάκια σε ταψί το οποίο γεμίζουμε με νερό σε ύψος ως την μέση από τα μπωλάκια(Μπαιν μαρί).

Image

Ψήνουμε στους 140ο βαθμούς για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να δέσει η κρέμα. Οταν κουνήσουμε τα μπωλ η κρέμα να κουνιέται σαν ζελέ.

Αφήνουμε τα μπώλ έξω από το ταψί να κρυώσουν και βάζουμε μία νύχτα στο ψυγείο.

Μπορούμε να τα σερβίρουμε ως έχουν με μία γλυκόξινη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων από πάνω.

Image

O πιο κλασσικός τρόπος σερβιρίσματος είναι καραμελώνοντας με ένα φλόγιστρο μία κουταλιά καστανής ζάχαρης στο πάνω μέρος της κρέμας.

Image

Καλή επιτυχία.

Advertisements

1 Comment so far

  1. Καταπληκτική η ιδέα σου με το ζαχαρούχο, πιο απλή, με λιγότερα υλικά και επιπλέον πιο οικονομική. Ο αριθμός των αβγών με τρομάζει λίγο αλλά μάλλον δε γίνεται να τα αποφύγεις. Μάλλον μια δοκιμή θα με πείσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s