comment 1

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχω μεγάλη αδυναμία στην ντοματόσουπα βελουτέ. Θυμάμαι πριν καμιά 20αριά χρόνια που ήμουν σε μία κατασκήνωση στην Αμερική και για  μεσημεριανό είχαν ντοματόσουπα βελουτέ με ένα τοστάκι. Από τότε είναι πολύ θετικά στο μυαλό μου παρόλο που δεν την φτιάχνω και πολύ συχνά. Είναι σίγουρο πως όταν είναι καλοκαίρι και οι ντομάτες είναι στην εποχή τους η σούπα θα είναι ακόμη πιο νόστιμη. Παρόλαυτά δεν είναι καθόλου κακό το αποτέλεσμα με τις κονσερβοποιημένες ντομάτες.

 

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ (για 4-6 μερίδες)

ΥΛΙΚΑ
4 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

4 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

4 κούπες ζωμός λαχανικών ή νερό

1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα ξεφλουδισμένα

1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (προεραιτικά)

θυμάρι φρέσκο

1 φύλλο δάφνης

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά σωτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει το λίπος του και να γίνει κριτσανιστό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ταυτόχρονα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον πελτέ και το αλέυρι καιανακατεύουμε πολύ καλά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό και τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Τέλος πολτοποιούμε την σούπα και βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα(προεραιτικά).

Σερβίρουμε με κρουτόν και κάποιο πράσινο φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο (αν μπορούμε να βρούμε σχινόπρασσο).

Καλή επιτυχία

 

 

 

Advertisements

1 Comment so far

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s