Σχόλια 3

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Δεν μπορώ να πω ότι γιορτάζω του Αγ. Βαλεντίνου αλλά σίγουρα για μένα είναι αφορμή να φτιάξω ένα «πρόστυχο» γλυκό.

caramel croissant cooking

Φέτος αποφάσισα να ετοιμάσω κάτι εύκολο και λιμπιστικό που περιλαμβάνει καραμέλα και κρουασανάκια. Στην ο

υσία είναι κάτι σαν πουτίγκα που πιστεύω θα σας κερδίσει με την πρώτη.

Θα κερδίσει και εσάς και το έτερον ήμισυ.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

2 κρουασαν (ιδανικά να είναι μπαγιάτικα)

100 γρ ζάχαρη

125 κρέμα γάλακτος

125 γάλα

2 αβγά χτυπημένα

1 βανίλια

1 σφηνάκι ρούμι (προεραιτικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τα κρουασάν σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε σκέυος φούρνου (χωρητικότητας 500 μλ).

Βάζουμε τη ζάχαρη και νερό σε κατσαρολάκι ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να έχουμε μία καραμέλα χωρίς να ανακατεύουμε.

Αυτό θα χρειαστεί 3-5 λεπτά. Χαμηλώνετε την φωτιά στο χαμηλό και προσθέστε την κρέμα -χωρίς να δίνετε σημασία στο πιτσίλισμα .(είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε χαμηλό σκεύος)

Ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα και προσθέστε το γάλα και το ρούμι. Μην ανησυχήσετε εάν υπάρχουν κομμάτια που δεν έχουν διαλυθεί. Εάν συνεχίσετε το ανακάτεμα πάνω σε χαμηλή φωτιά όλα θα διαλυθούν. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τα αβγά. Ρίχνετε αυτό το μίγμα στο πυρίμαχο σκέυος με το κρουασάν. Εάν τα κρουασάν είναι πολύ μπαγιάτικα αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσουν και ψήνουμε για 20 λεπτά.

-Εάν θέλετε μπορείτε να το ψήσετε σε μπαιν μαρί μέσα στο φούρνο.

-Εάν δεν έχετε κρουασάν μπορείτε να κάνετε το ίδιο με ψωμί!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Advertisements

3 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s