Σχόλια 2

KOTOΠΟΥΛΟ ΚΑΡI

 

Τρελαίνομαι για κοτόπουλο κάρι, ειδικά το χειμώνα. Είναι ένα πιάτο πολύ «ζεστό» αυτό που λέμε στα αγγλικά comfort food. Eίναι ένα πιάτο πολύ εύκολο. Εγώ προτιμώ να φτιάχνω μόνη μου το μείγμα κάρυ που χρησιμοποιώ αλλά είναι ακόμη πιο απλό να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα κάρυ. Το συνοδεύω με αχνιστό ρύζι μπασμάτι. Ενα τέλειο αρωματικό πιάτο. Μην νομίζετε ότι είναι καυτερό , καυτερό μπορείτε να το κάνετε εσείς. Για να καταλάβετε είναι ένα καθημερινό φαγητό της οικογένειας, το τρώει ακόμη και ο γιός μου. Υπάρχουν διάφορες εκτελέσεις της συνταγής σε αυτήν παρακάτω χρησιμοποιούμε για να δέσουμε την σάλτσα του ξινόγαλο και φυστικοβούτυρο. Εσείς μπορείτε να βάλετε και σκέτο στραγγιστό γιαούρτι. Στην κλασσική του εκδοχή βάζουμε γάλα καρύδας αλλά εγώ εχω βρει ενναλακτικές όπως παραπάνω.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ (για 3 άτομα)

600- 700 γρ φιλέτο  στήθος ή
φιλέτο μπούτι κοτόπουλο ή και τα δύο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3 εκ τζίντζερ λιωμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα 8 κομμάτια το καθένα
1 κούπα τσαγιού ξυνόγαλο
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
χυμός από 1 λεμόνι

1 κούπα ζωμός ή νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΜεΙΓΜΑ ΚΑΡΙ

2 κγ κύμινο
2 κγ κανέλα
1 κγ ξερό κόλιανδρο
8 κάρδαμο σπόροι
1 κσ κουρκουμά
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
σκόνη τζίντζερ 2 κγ

αλάτι, πιπέρι

ή ΕΤΟΙΜΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΡΥ

φρέσκος κόλιανδρος (προαιρετικά)

φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

(όπου κγ=κουταλιά του γλυκού, κσ= κουταλιά της σούπας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε σκεύος ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί μαζί με μέρος από το μίγμα κάρι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με μέρος από το μίγμα κάρυ και αφού μαλακώσει το κρεμμύδι το προσθέτουμε να σωταριστεί και αυτό. Προσθέτουμε και το σκόρδο και σβήνουμε με λίγο χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε λίγο ζωμό προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες. Αφού αυτά μαλακώσουν προσθέτουμε τα μήλα και αφήνουμε να μαλακώσουν.  Στο τέλος ανακατεύουμε το ξινόγαλο με μείγμα κάρι και το προσθέτουμε στο φαγητό. Για να δέσει η σάλτσα στο τέλος λίγο πριν αφαιρέσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και ψιλοκομμένο τσίλι και να συνοδεύσουμε με ένα ωραίο ρύζι μπασμάτι.

 

Advertisements

2 Comments

  1. Σοφία Μεταξά

    Από τα πολύ αγαπημένα μου πιάτα!! Αλλά το θέλω καυτερόοοοοο!!! Θα το κάνω το ΣΚ!!Μπράβο, Κατερινάκι μας!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s