comments 3

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΑΒΓΟ

λάχανο

Το χειμώνα τρελαίνομαι για τα λαδερά φαγητά με ρύζι και εποχικές πρασινάδες.

Πρασσόρυζο, λαχανόρυζο, σπανακόρυζο. Φαγητά πολύ υγιεινα, πολύ οικονομικά και πολύ γρήγορα στην παρασκευή τους.

Η γιαγιά μου Ελένη όταν έφτιαχνε σπανακόρυζο ή σπανάκι κοκκινιστο έβαζε από επάνω και ένα αβγό τηγανητό -μάτι. Ετσι λοιπόν και μένα η πρόταση μου για σήμερα είναι λαχανόρυζο με ένα αβγό μάτι. Συνοδέψτε το μαζί με ένα καλό χωριάτικο ψωμί και κάτι καυτερό πχ καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο και εξτρά φρέσκο ελαιόλαδο από επάνω και θα με θυμηθείτε.

 

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή ή γλυκιά

1 ½ φλυτζάνι ρύζι καρολίνα

2 ½ φλυτζάνια λάχανο ζεματισμένο σε νερό για 5 λεπτά

2 ½ με 3 φλυτζάνια ζωμό ή νερό

½ φλ άνηθο ψιλοκομμένο

1 αβγό τηγανητό-μάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε πάπρικα, ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ζεματισμένο λάχανο, ζωμό ή νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά,  σκεπάζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι ανακατεύοντας συχνά.

Σερβίρουμε με ένα αβγό τηγανητό και μπούκοβο από επάνω.

Καλή επιτυχία!

3 Comments

  1. Σοφία Μεταξά

    Δεν το τρώνε τα παιδιά, που να πάρει!! Θα το κάνω, επομένως, μόνο για μας και θα φάμε όοολη την κατσαρόλα!!Χι,χι,χι!!

  2. Η κορούλα μου τρελαίνεται για λαχανόρυζο και για τηγανιτο αυγό.
    Θα τις τα συνδυάζω τώρα. Δεν το είχα σκεφτεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s