comment 0

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Για τα κλασσικά σιροπιασμένα χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα έγραψα πέρσι. Οπότε όποιος θέλει την συνταγή δεν έχει παρά να ανατρέξει στο Τέλεια μελομακάρονα κι ένα ποτήρι ρούμι.

Φέτος θα προτείνω μία συνταγή που δημιουργεί κάτι σαν μπισκότα-μελομακάρονα είναι πιο γρήγορη γιατί δεν υπάρχει το στάδιο του σιροπιάσματος. Τα μελομακάρονα που προκύπτουν είναι κάπως πιο άγλυκα και τραγανά και εσείς απλά προσθέτετε από πάνω μέλι και καρύδια.

Πάντως όποια συνταγή για μελομακάρονα και αν επιλέξετε να κάνετε να θυμάστε ότι δεν πρέπει να παραζυμώσετε το μίγμα γιατί «κοδράρει» το μίγμα και αμολάει τα λάδια του με αποτέλεσμα να προκύπτουν μετά το ψήσιμο μελομακάρονα κοτρόνες.

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ χυμός πορτοκαλιού

280 γρ σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

600 γρ αλεύρι

1/2 κουτάλι του γλυκού σόδα

1/4 κουτάλι του γλυκού κανέλα

1 πρέζα γαρύφαλλο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

καρύδια χοντροκομμένα

μέλι για το μέλωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ακολουθείστε τις οδηγίες εκτέλεσης από το τέλεια μελομακάρονα και ένα ποτήρι ρούμι. Φροντίστε να σχηματίσετε μελομακάρονα ίδιου μεγέθους για να ψηθούν όλα στον ίδιο χρόνο. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

Μετά ρίξτε μέλι και τριμμένα καρύδια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Σχολιάστε