comment 1

ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Image

Είναι πολύ απλό στην εκτέλεση του και τρώγεται ανετότατα έτσι χωρίς επικάλυψη.

Είναι σχετικά ελαφρύ γιατί δεν περιέχει κουβερτούρα αλλά σκόνη κακάο και  είναι υγρό και μαστιχωτό στο εσωτερικό του. Πάρα πολύ νόστιμο και ευχαριστώ πολύ τις αγαπημένες μου φίλες Βανέσσα και Λάουρα που μοιράστηκαν μαζί μου την συνταγή .

Η δοσολογία είναι με δοσομετρική κούπα και δοσομετρικό κουτάλι.

ΜΠΡΑΟΥΝΙ

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα μαργαρίνη σόφτ

2 κούπες ζάχαρη

1 βανιλίνη

4 αβγά

3/4 κούπες κακάο

1 κούπα αλεύρι μαλακό

1/2 κουτάλι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/4 κουτάλι γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά κοσκινισμένα το αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, κακάο. Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.Το μίγμα να φτάνει σε ύψος μέχρι δύο δάχτυλα (4 εκ). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ

100 γρ κουβερτούρα σοκολάτα

100 γρ φυστικοβούτυρο

100 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα λιώνουμε σε μπαιν μαρί ανακατεύουμε καλά και μετά από λίγηο περιχύνουμε τα κομμάτα του μπράουνι.

Αυτήν την εβδομάδα κάθε μέρα θα προτείνω από μία συνταγή για τις γιορτές.

Θα ξεκινήσουμε με βασιλόπιτες για την πρωτοχρονιά.

Advertisements

1 Comment so far

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s