comments 5

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Image

 

Συνεχίζουμε λοιπόν την τριλογία μας με την κόκκινη κολοκύθα με σούπα που είναι πολύ αγαπημένη μου. Γενικά οι βελουτέ οι σούπες μου αρέσουν πολύ.

Λοιπόν μπορείτε να κάνετε βελουτέ σούπες με ότι λαχανικό σας αρέσει.

Ο γενικότερος κανόνας είναι 1 πατάτα, 1 κρεμμύδι και 1 πράσσο με ένα κιλό από το λαχανικό με το οποίο θέλετε να κάνετε την βελουτέ σούπα σας.

Δηλαδή 1 κιλό κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ή 1 κιλό σάρκα κόκκινης κολοκύθας κτλ.

Για την κολοκυθόσουπα με την κόκκινη κολοκύθα υπάρχουν πολλές παραλλαγές όσον αφορά τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που θα περιλαμβάνει.

Στην κολοκύθα ταιριάζουν πολύ από μπαχαρικά το τζίντζερ, το σκόρδο, ο κόλιανδρος, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, η κανέλα, το φασκόμηλο, σκόνη κάρρυ, κάρδαμο.

Δέν έχω να σας πω πολλά το σημαντικό είναι να την κάνετε και να την απολαύσετε ειδικά τωρα που είναι η εποχή της.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

ΥΛΙΚΑ

1 πατάτα καθαρισμένη και χοντροκομμένη

1 κρεμμύδι καθαρισμένο και χοντροκομμένο

1 πρέσσο καθαρισμένο και χοντροκομμένο

1 κιλό σάρκα κολοκύθας ψημμένης ή ωμής

1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό

2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

1 κουτάλι του γλυκού σκόνη κάρρυ

1 κουτάλι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα λαχανικά αφήνοντας τα να ιδρώσουν με κλειστό καπάκι (να μαλακώσουν με τους υδρατμούς τους).

Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε τζίντζερ, σκόρδο, κάρρυ ανκατέυουμε λίγο και αφού νιώσουμε τα αρώματα προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και σκεπάζουμε τα υλικά μας το πολύ 1-2 εκ με υγρό.

Αφήνουμε να βράσει περίπου 20 λεπτά, πολτοποιούμε τα λαχανικά, ελέγχουμε γευστικά το αποτέλεσμα, εάν χρειάζεται προσθέτουμε κάτι επιπλέον σε μπαχαρικό. Στο τέλος μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα με ξυνόγαλο εάν όχι μπορούμε στο τέλος στο πιάτο της σούπας να προσθέσουμε μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι ή μερικές σταγόνες λεμόνι ή λάιμ.

Σερβίρουμε εάν θέλουμε με κρουτόν από χωριάτικο ψωμί αρωματισμένο με κανέλλα και σκόρδο.

 

 

5 Comments

  1. lilikapapag@gmail.com

    Kala Katerina mou anoijes tin oreji ! Auto to krouton sto telos apo xoriatiko psomi aromatismeno me kanela kai skordo …. Sugnomi kiolas alla mou trexoun ta salia !
    Sent from my BlackBerry® device from Digicel

  2. μόλις την έκανα.Δεν είχα στραγγιστό γιαούρτι και έβαλα μια σειρά κρέμα γάλακτος.Την είχα δοκιμάσει σε ένα εξαιρετικό εστιατόριο και έψαχνα να βρω στο διαδίκτυο την συγκεκριμένη συνταγή με τα αρώματα που μου έβγαζε….Την βρήκα!!!! είμαι πολύ ευτυχισμένη! Για κρουτόν σε ένα τηγανάκι βουτύρωσα χωριάτικη φρυγανιά με λίγο σκόρδο..

  3. Ελένη

    είναι η πιο νόστιμη και ιδιαίτερη κολοκυθόσουπα που έχω φάει. Αγαπώ πολύ τα μπαχαρικά που προτίνεις και τά έβαλα. Κάρυ,κάρδαμο,τζίντζερ φρέσκο,κύμινο,κόλιαντρο. Ήταν υπέροχη μόνο λίγο καυτερή για τα παιδιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s