comment 1

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

ImageImage

 

Λοιπόν είναι από τα πιο απλά και υγιεινά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε για να τρατάρετε κάποιον αυτή την εποχή.

ImageImage

Παίρνουμε μία κολοκύθα μικρούλα (ή κομμάτι από μεγαλύτερη κολοκύθα), την κόβουμε στη μέση, την πλένουμε, της αφαιρούμε τα σπόρια, τη βάζουμε σε ένα ταψί στους 200 βαθμούς και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα της. Με αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσουμε τη σάρκα της με ένα κουτάλι.

Βάζουμε τη σάρκα της κολοκύθας σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγη κανέλα, λίγη ζάχαρη, καρύδια σπασμένα, εάν θέλουμε, και αφήνουμε να φύγει τυχόν επιπλέον υγρασία της σάρκας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.

Εχουμε προμηθευτεί ένα πακέτο φύλλο κρούστας και, αφού λαδώσουμε καλά το ταψί και την επιφάνεια εργασίας, παίρνουμε ένα φύλλο πάνω στην επιφάνεια εργασίας, το λαδώνουμε καλά και τοποθετούμε κατά μήκος της μεγάλης του πλευράς τη γέμιση. Τυλίγουμε σαν πούρο και τοποθετούμε στο ταψί σε μια ευθεία.

Τυλίγουμε τόσα φύλλα ώστε να γεμίσει το ταψί μας αλλά να μην παραστριμωχτούν. Με αυτό τον τρόπο καθώς ψήνονται να γίνουν κριτσανιστά.

Αφού τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Αυτό το έφτιαχνα όταν ήμουν φοιτήτρια και τρελαινόταν η φίλη μου Βανέσσα.

Επομένως είναι αφιερωμένο στο Βανεσσάκι, αλλά και στη Χριστίνα που το έκανε παραγγελιά!

Απλό και γρήγορο. Ελπίζω να το απολαύσετε!

Μπορείτε να το τυλίξετε και σαν τρίγωνο

Image

Ψήστε λίγη παραπάνω κολοκύθα και κρατήστε την επιπλέον σάρκα για να κάνουμε αύριο την κολοκυθόσουπα.

 

1 Comment so far

  1. Χριστίνα

    Κατερινάκι είσαι καταπληκτική!!! Και οι τρεις συνταγές μου άρεσαν πολύ! Το ΣΚ θα έχουμε μάζεμα ελιάς… με γκουρμέ πινελιές στο κολατσιό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s