comments 6

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Image

Εχω εξαφανιστεί για πολύ καιρό και ελπίζω να μην έχω δυσαρεστήσει κάποιους.

Η αλήθεια είναι ότι γενικώς συμβαίνουν πολλά και πολλές αλλαγές είναι στον προθάλαμο, οπότε πολλή ενέργεια έχει ξοδευτεί σε συζητήσεις και προετοιμασία για τα επερχόμενα. Κατά τα άλλα αυτό το διάστημα κατάφερα να κάνω αυτό που ονειρευόμουν καιρό: να διδάξω μαγειρική! Οπότε είχα να γράψω πολλές σημειώσεις στον υπολογιστή με αποτέλεσμα να μην  έχω διάθεση να γράψω οτιδήποτε άλλο.

Λοιπόν αυτά με τα διάφορα, ας μιλήσουμε και λίγο για το κυρίως θέμα μας που είναι ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Η κίτρινη κολοκύθα είναι τώρα της εποχής και θα προτείνω μέσα στις επόμενες 3 ημέρες 3 πιάτα με αυτήν: ένα ορεκτικό (ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ) , μία σούπα και μία γλυκιά πίτα. Διαλέξτε και πάρτε.

 

Το ορεκτικό μας είναι μία μπρουσκέτα με κίτρινη κολοκύθα, καραμελωμένα κρεμμύδια και κρεμώδες κατσικίσιο τυρί.

Image

YΛΙΚΑ (για 4 μπρουσκέτες)

4 φέτες χωριάτικο ψωμί αλειμμένες με ελαιόλαδο και φρυγανισμένες

κρεμώδες τυρί, π.χ., κατίκι, γαλοτύρι, ανεβατό

Για τον πουρέ κολοκύθας

4-5 φέτες κίτρινης κολοκύθας

λίγο μπούκοβο

λίγο ελαιόλαδο

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

4 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε μισές λεπτές φέτες

λίγο ελαιόλαδο

λίγη ζάχαρη μαύρη

ξίδι από κόκκινο κρασί

ψιλοκομμένος δυόσμος για το σερβίρισμα

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις φέτες κολοκύθας πασπαλισμένες με μπούκοβο και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ταυτόχρονα τοποθετούμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αρχίζουμε να τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξίδι και τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Με ένα πηρούνι σπάμε την κολοκύθα και την ανακατεύουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑΣ

Αλείφουμε τις φρυγανισμένες φέτες με το κρεμώδες τυρί και από πάνω βάζουμε το μείγμα κολοκύθας και κρεμμυδιών. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο. Ενα πιάτο απλό, οικονομικό και με υλικά της εποχής!

Λοιπόν καλή όρεξη και αύριο θα σας πω για κολοκυθόπιτα γλυκιά!

 

 

6 Comments

  1. Υπέροχο το ξεκίνημα της «τριλογίας» σου Κατερίνα!!!
    Ανυπομονώ να φθάσουμε στην πίτα🙂
    Δυναμική επανεμφάνιση!!!
    Καλό μεσημέρι

  2. Χριστίνα

    Ερώτηση: δεν καταλαβαίνω την ποσότητα της κολοκύθας, να υπολογίσω στο μέγεθος της φέτας του ψωμιού;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s