Σχόλια 2

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ!

Λοιπόν, και με αυτό το γλυκό καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: η απλότητα σε μία συνταγή είναι και το μεγαλείο της.

Εντάξει, παραδέχομαι ότι είναι ένα τηγανητό γλυκό αλλά εάν γίνει με το σωστό τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τη λαδίλα. Η συγκεκριμμένη συνταγή είναι λουκουμάδες που περιχύνονται με μέλι. Υπάρχει και άλλη εκδοχή όπου οι λουκουμάδες αφού τηγανιστούν εμβαπτίζονται σε σιρόπι και είναι κρατσανιστοί από έξω και σιροπιαστοί από μέσα.

Αυτήν τη συνταγή επιφυλλάσομαι να την μοιραστώ μαζί σας σε επόμενη ανάρτηση.

Αυτό που έχει σημασία στη ζαχαροπλαστική είναι να ακολουθούμε πιστά τις δοσολογίες που δίνονται σε μια συνταγή. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι, εντάξει, ένα τηγανητό ζυμάρι είναι, ανακατεύω αλεύρι, μαγιά και νερό και τέλειωσα. Εάν όμως θέλεις ένα σταθερό αποτέλεσμα καλό είναι να ακολουθείς τη συνταγή ακόμη και σε ένα τόσο απλό τηγανητό ζυμαράκι.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ (για 30 περίπου κομμάτια)

ΥΛΙΚΑ

250 γρ νερό

250 γρ αλεύρι δυνατό ή για όλες τις χρήσεις

12 γρ μαγιά φρέσκια ή 6 γρ μαγιά ξερή

12 γρ ζάχαρη

30 γρ λάδι σπορέλαιο

2 γρ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά χωρίς το αλεύρι και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον για περίπου μισή ώρα.

Στη συνέχεια σε σκεύος με αρκετό σπορέλαιο και καλά προθερμασμένο (στους 180 βαθμούς) κόβουμε ζύμη με βρεγμένο κουταλάκι και τηγανίζουμε. Αν έχουμε αράχνη (κουτάλα με μεγάλα κενά) καλό είναι να την χρησιμοποιήσουμε. Εγώ έχω ένα τεράστιο μαντεμένιο γουόκ όπου κάνω το τηγάνισμα .

Αφού τηγανίσουμε ρίχνουμε από πάνω μέλι, κανέλα και σουσάμι. Αν έχετε και μία μπάλα παγωτό καϊμάκι θα ξετρελαθείτε!

Ένα εύκολο, απλό και οικονομικό ελληνικό επιδόρπιο που σπάνια κάποιος δεν αγαπά!

Δοκιμάστε το και στην αλμυρή εκδοχή με φέτα σουσάμι και μέλι.

2 Comments

  1. Λατρεμένο γλυκάκι και μην ακούσω τίποτα για σοκολάτα στους λουκουμαδες…Με κανελίτσα μπόλικη και μελάκι…μιαμ..μιαμ…!

Αφήστε απάντηση στον/στην Σοφία Μεταξά Ακύρωση απάντησης