comment 0

ΚΡΥΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ – ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι φανατικός οπαδός της ντοματοσαλάτας. Το καλοκαίρι με τα νόστιμα λαχανικά-συστατικά της ντοματοσαλάτας μπορείς να έχεις ένα πλήρες γεύμα με προσθήκη φετούλας και ωραίου ψωμιού.

Τι βάζουμε στην ντοματοσαλάτα : ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά πράσινη, ελιές, φέτα, ρίγανη, αλάτι, φέτα, ελαιόλαδο, ξύδι. Και γιατί να μην φτιάξουμε με τα ίδια ακριβώς υλικά μία κρύα ντοματόσουπα; Γιατί οι Ισπανοί να έχουν το γκασπάτσο και εμείς δηλαδή να μην έχουμε κάτι τέτοιο;

Περίσσεψε ντοματοσαλάτα από την  προηγούμενη μέρα; Την παίρνουμε στο μούλτι και την πολτοποιούμε (καλύτερα χωρίς τις ελιές και τη φέτα) προσθέτουμε όποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας , καλύτερα σε φρέσκια μορφή , και σερβίρουμε σε ποτήρι μαρτίνι διακοσμώντας με φέτα ή κρουτόν ή παξιμάδι ή αγγουράκι ψιλοκομμένο,φρέσκα μυρωδικά ή ότι άλλο θέλουμε.

Εγώ προσωπικά προτιμώ να σουρώνω το μείγμα και να χρησιμοποιώ μόνο τον εξαιρετικά αρωματισμένο χυμό, βέβαια μπορεί να σερβιριστεί ανετότατα ως έχει χωρίς σούρωμα.

Εδώ δεν υπάρχει ακριβής δοσολογία αρκεί να υπερισχύει σε ποσότητα η ντομάτα, μην ξεχάσετε το ξύδι, προσθέστε και παγωμένο νερό κατά την πολτοποίηση!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s