comments 5

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ

Ας γλυκαθούμε και λίγο με τόσες πίκρες που έχουμε τις τελευταίες ημέρες.

Εψαχνα καιρό μία συνταγή γαλατόπιτας που να ικανοποιεί τα γούστα μου. Το βασικό κριτήριο μου είναι η υφή της κρέμας αφού ψηθεί στο φούρνο. Δεν θέλω να είναι πάρα πολύ συμπαγής, ούτε και πολύ χαλαρή. Η συγκεκριμμένη συνταγή ικανοποίησε τόσο εμένα όσο και όσους την δοκίμασαν. Η γαλατόπιτα είναι ένα εξαιρετικό σνάκ που μπορεί να φαγωθεί τόσο χλιαρή όσο και κρύα. Είναι ιδανική για πρωινό και φυσικά προετοιμάζεται πολύ εύκολα και είναι και πολύ οικονομική.

Είναι εξαιρετική λύση για την κάθε μέρα αλλά και για επιδόρπιο μετά από ένα ωραίο γεύμα. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά (για 10 μερίδες)

6 φύλλα κρούστας 

100 γρ βούτυρο ή βιτάμ

100 γρ αμύγδαλα τριμμένα

1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

Για την κρέμα

1000 γρ γάλα

100 γρ ζάχαρη

2 κσούπας βούτυρο

120 γρ σιμιγδάλι ψιλό

4 αβγά

Για την επιφάνεια

1 αβγό

άχνη ζάχαρη 

κανέλα

Εκτέλεση

Κρέμα

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να φτάσει σε βρασμό . Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. μόλις δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού χτυπήσουμε καλά τα αβγά τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά.

Για τη συναρμολόγηση

Βουτυρώνουμε ταψί διαμέτρου 26 εκ και προσθέτουμε εναλλάξ φύλλο -βουτυρο-μίγμα κανελλοαμύγδαλο. Αφού τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα κανελοαμύγδαλο προσθέτουμε την κρέμα, κάνουμε την μπορντούρα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αφού βγάλουμε από τον φούρνο και αφήσουμε το γλυκό λίγο να κρυώσει, το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.

 

5 Comments

  1. pepper

    Δοκίμασα τη συνταγή αυτή και έχω να παρατηρήσω οτι χρειάζεται κι άλλη ζάχαρη. Θα προσθετα ζάχαρη και στο μίγμα του αμύγδαλου αλλα και στην κρέμα. Θα τη δοκιμάσω ξανά για να της δωσω άλλη μια ευκαιρία και ελπίζω να πετυχει. Ευχαριστω για την συνταγη πάντως:)

    • γούστα είναι αυτά…πάντως σίγουρα μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα της ζάχαρης…..και έτσι θα προκύψει μία νέα συνταγή ολόδικη σου! αυτή δεν είναι και η χαρά της μαγειρικής?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s