comments 6

ΕΚΛΕΡ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Είναι εποχή για φραουλένια γλυκά και επίσης δροσερά γλυκά.

Ενα εξαιρετικό επιδόρπιο είναι αυτό το γιγαντιαίο «εκλαίρ».

Σε γενικές γραμμές δεν είναι δύσκολο στην εκτέλεση.

Παρακάτω η συνταγή. Εάν το συναρμολογήσετε δεν υπαρχει χρόνος αναμονής.

Εγώ το έφτιαξα για τη γιορτή του αντρούλη μου καθότι Γιώργος και παρόλο που το γλυκό φτάνει για 6-8 μερίδες εμείς χθες το βράδυ είμασταν 4 και το κατασπαράξαμε καθότι ελαφρύ και δροσερό, μετά από σπέσιαλ χειροποίητα μπέργερ από φιλέτο κοτόπουλο μέσα σε χειροποίητα ψωμάκια λαγάνας! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω.

ΖΥΜΗ «ΕΚΛΑΙΡ»-ΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ

ΜΙΓΜΑ Α

125 γρ γάλα

125 γρ νερό

100 γρ βούτυρο (αγελαδινό ή μαργαρίνη)

3 γρ αλάτι

Β ΜΙΓΜΑ

150 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γ ΜΙΓΜΑ

275 γρ αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρειαζόμαστε κορνέ για να το στήσουμε πριν το ψήσιμο και λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε το μίγμα Α στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι λίγο πριν το βρασμό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που να γυρνάει ενιαία. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει κάπως η ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και μετά από την προσθήκη του καθενός ανακατεύουμε δυνατά .

Τοποθετούμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής .

Εάν θέλουμε να κάνουμε το τεράστιο στρογγυλό εκλαίρ κάνουμε με τη ζύμη δύο ομόκεντρους κύκλους τον ένα δίπλα στον άλλο κολλητά και από πάνω τους στην ένωση τους ένα ακόμη κύκλο. Η διάμετρος του μεγαλύτερου κύκλου να είναι μέχρι 26 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 35 λεπτά. Θέλουμε η ζύμη να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

ΜΙΓΜΑ Α

500 γρ γάλα

60 γρ ζάχαρη

1 βανίλια

ΜΙΓΜΑ Β

60 γρ ζάχαρη

40 γρ κρόκοι

50 γρ αβγά

50 γρ κορν φλάουρ

όλα καλά ανακατεμένα

ΜΙΓΜΑ Γ

180 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το Μιγμα Α στη φωτιά, ανακατεύουμε και όταν φτάσει το μίγμα λίγο πριν το βρασμό το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στο μίγμα Β. Τοποθετούμε το όλο (Α+Β) σε μέτρια φωτιά , ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ωραία. Αφήνουμε σε ένα ταψί με μεμβράνη από πάνω την κρέμα να κρυώσει.

Οταν κρυώσει την βάζουμε στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια ανακατέυουμε απαλά  με το μίγμα Γ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Κόβουμε στη μέση το σου και στη κάτω βάση βάζουμε την κρέμα πατισερί από πάνω φράουλες σκεπάζουμε με το πάνω κομμάτι και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Απλά ακαταμάχητο!

6 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s