comment 0

ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΧPRESS ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Μετά από τα διάφορα κοψίδια και γενικότερα λιπαρά του Πάσχα, μου έχει κολλήσει στο μυαλό μία συνταγή εύκολη, οικονομική, ελαφριά, που ετοιμάζεται στο πι και φι.

Μετά τις διάφορες παρασκευές με φρέσκα κρεμμυδάκια για το πασχαλινό τραπέζι, μου περίσσεψαν πολλά φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσπαθώντας να τα αξιοποιήσω, μου ήρθε στο μυαλό μία πολύ αγαπημένη γρήγορη συνταγή της κινέζικης κουζίνας, με βασικά υλικά τα νουντλς και, φυσικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Το ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν έχετε σόγια σoς και τζίντζερ στο ψυγείο σας πάντα, αν και πιστεύω ότι καλά θα κάνατε να είχατε. Η σόγια δίνει υπέροχη γεύση όχι μόνο σε κινέζικα, αλλά και σε πιο κλασικά πιάτα, καθώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε, π. χ., για να σβήσουμε τον κιμά σε μια μακαρονάδα με κιμά. Επίσης, το τζίντζερ είναι τέλειο αν το βράσεις με νερό,  στη συνέχεια στύψεις ένα λεμονάκι και προσθέσεις και λίγη μαύρη ζάχαρη, για να κάνεις ένα πολύ ωραίο ρόφημα. Μπορείς ακόμα να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις διάφορα γλυκά, όπως μια μηλόπιτα.

Λοιπόν, για τη συνταγή χρειάζεται απλά να ανακατέψετε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι με σόγια, τριμμένο τζίντζερ, σπορέλαιο, ξίδι και λίγο αλάτι. Με αυτό το μείγμα περιχύνετε τα φρεσκοβρασμένα νουντλς και έχετε ένα υπέροχο μικρό γεύμα.

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΟΥΝΤΛΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ

2 1/2 κούπες φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 κουπα τριμμένο τζίντζερ

1/4 κούπας λάδι -σπορέλαιο

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόγια

3/4 κουταλάκι του γλυκού ξίδι

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα περιχύνουμε με την παραπάνω σάλτσα.

Μπορούμε με αυτήν τη σάλτσα να συνοδεύσουμε φιλέτο κοτόπουλου, φιλέτο σολωμού,γαρίδες ψητές  ή ακόμα και ένα ρύζι μπασμάτι.

Είναι ένα πιάτο πεντανόστιμο μέσα στην απλότητα του. Μην το βλέπετε με επιφύλαξη, απλά κάντε το.

Αν σας περισσέψει τζίντζερ μπορείτε να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη.

Επίσης, εάν αγοράσετε σόγια σος, βρείτε την ΚΙΚΚΟΜΑΝ και αφού την ανοίξετε διατηρείστε την στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s