comments 2

ΕΥΚΟΛΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Φέτος το πασχαλιάτικο μενού μου θα συνδιάσει νοστιμιά και ευκολία. Θα κάνω παϊδάκια αρνίσια στα κάρβουνα, τζιγεροσαρμάδες με πατάτες στο φούρνο, παϊδάκια κοτόπουλο, σαλάτες, κανένα γιαουρτοειδές σαν τζατζίκι, κοντοσούβλι χοιρινό στη λαδόκολλα και για γλυκό τον μπακλαβά της τεμπέλας. Αυτό το γλυκό είναι σιροπιαστό και πολύ εύκολο στην προετοιμασία του.

Στον κρεοπώλη όταν αγόρασα το αρνί ζήτησα να μου κόψει σε παϊδάκι όχι μόνο τα πλευρά αλλά και το χεράκι. Σκεφτείτε το σαν ιδέα γιατί έτσι θα γλιτώσετε τη σούβλα. Για πασχαλινά αβγά κάνω τα χαμινάδος που είναι της εβραικής παράδοσης. Τα βράζεις με τσόφλια κρεμμυδιών και μία κουταλιά ελληνικού καφέ  στη χύτρα. Αποκτούν ένα κεραμιδοκόκκινο χρώμα εξαιρετικό και μία ελαφριά καπνιστή γεύση από τον καφέ.

Πάμε τώρα στον μπακλαβά της τεμπέλας.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού (αν δεν βρείτε απλό)

250 γρ βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη λιωμένο για άλλειμμα φύλλων (ό,τι περισσεύει το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα)

2 φλιτζάνια κοπανισμένο καρύδι

1/2 φλιτζάνι φρυγανιά

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού κανέλλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 1/2 φλυτζάνια νερό

2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 ΒΑΝΊΛΙΑ

φλούδα 1 πορτοκαλιού

χυμός 1/2 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

για τα φυλλα

Απλώνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε το μίγμα με κανελοφρυγανοζάχαρη, στη συνέχεια σουρώνουμε(μαζεύουμε σαν να κάνει σούρες) το φύλλο και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα περιχύνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Βράζουμε για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού και περιχύνουμε το ζεστό φύλλο (μόλις βγει από ψήσιμο) με το ζεστό σιρόπι.

Είναι πεντανόστιμο και πανεύκολο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ .

Ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη επισκεψιμότητα αυτές τις ημέρες, για ό,τι χρειαστείτε είμαι στη διάθεση σας και στο twitter. Εάν έχετε κάνει κάποια συνταγή του μπλογκ αφήστε ένα σχόλιο ή στείλτε φωτογραφία για να κάνουμε ένα αφιέρωμα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 

2 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s