comment 0

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ Ή ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ

Πανεύκολο γλυκό χωρίς κάποια ιδιαίτερη τεχνική που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Τα υλικά του, βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Θεωρώ ότι είναι ένα γλυκάκι ότι πρέπει για το Πάσχα. Ενα σιροπιαστό είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Μην απορείτε με τον τίτλο σιροπιαστοί κουραμπιέδες, το ονόμασα έτσι γιατί έχει ακριβώς τα ίδια υλικά με τους κουραμπιέδες!

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ Η ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ (για 12-13 κομμάτια)

Υλικά

450 γρ (3 κούπες) αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

70 γρ (1/2 κούπα) ζάχαρη άχνη

200 γρ (1 κούπα) φρέσκο βούτυρο λιωμένο

4 γρ (1 κουτάλι γλυκού) μπέικιν πάουντερ

μερικά ασπρισμένα αμύγδαλα

για το σιρόπι

300 γρ (2 κούπες) ζάχαρη

300 γρ (1 1/2 κούπα) νερό

χυμός 1/2 λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

για τα σεκέρ παρέ

Χτυπάμε αβγά και άχνη στο μίξερ να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και τέλος το αλέυρι και μπέικιν κοσκινισμένα.

Καταλήγουμε σε μία μαλακή ζύμη που αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι

Εντωμεταξύ μέχρι να ξεκουραστεί η ζύμη φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βράζουμε νερό, ζάχαρη, χυμό λεμονιού 3 λεπτά από το σημείο βρασμού.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το ψήσιμο-σιρόπιασμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πλάθουμε μπαλάκια των 50 γρ και τοποθετώντας τα στο βουτυρωμένο ταψί τα πατάμε ελαφρά και τοποθετούμε και ένα ασπρισμένο αμύγδαλο.

Ψήνουμε για 30 λεπτά και μόλις βγάλουμε σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s