comment 0

ΛΑΒΡΑΚΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΣΠΕΣΙΑΛ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Μου αρέσει πολύ να τρώω ψάρι και κυρίως ψάρι ψητό. Παλιότερα είχα μπαλκόνι στο διαμέρισμα μου και το ότι έμενα στον τελευταίο όροφο μου επέτρεπε να χρησιμοποιώ ψησταριά (γκαζιού) οπότε έφτιαχνα πολύ συχνά ψητό ψάρι. Τώρα που το διαμέρισμα δεν διαθέτει τέτοιες ανέσεις ψήνω το ψάρι αναγκατικά στο φούρνο.

Για να  δώσω χρώμα στο δέρμα του αρχικά το σωτάρω σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι . Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να παραψήσω το ψάρι και έτσι διατηρείται ζουμερή η σάρκα του.

Ενα λαβράκι  600-700 γρ χρειάζεται περίπου 10-15 λεπτα στους 220 βαθμούς. Συνήθως σερβίρουμε με λαδολέμονο, εγώ θα σας προτείνω μία άλλη πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή λαδολέμονου . Το συγκεκριμμένο ετοιμάζεται σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, είναι ένα χλιαρό σύνθετο λαδολέμονο με φιλέτο ελιάς, φιλέτο ντομάτας , λάδι λεμόνι και φρέσκο εστραγκόν. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε φρέσκο εστραγκόν μπορείτε να βάλετε φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό.

Για το λαδολέμονο (για δύο λαβράκια)

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

10 φύλλα φρέσκου εστραγκόν

8 φιλέτα ντομάτας(από 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη στα 8)

8-10 φιλέτα μαύρης ελιάς καλαμών (από την ελιά κόβουμε τα τέσσερα κομμάτια αποφεύγοντας το κουκούτσι)

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε ντομάτα, ελιά και φρέσκο εστραγκόν. Βγάζουμε από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι.

Αφού ετοιμαστεί το ψάρι σερβίρουμε με το λαδολέμονο.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός και πραγματικά η ντομάτα και η ελιά δίνουν πολλή γεύση και ταιριάζουν υπέροχα με το φρέσκο εστραγκόν.

Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s