Σχόλια 9

MOELLEUX ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Το παραδέχομαι ότι κάθε χρόνο στους άντρες μου κάνω αυτο το διαχρονικό decadent επιδόρπιο, το οποίο είναι tres banal αλλά πολύ πρόστυχο. Αλά ελληνικά ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ή αλά γαλλικά MOELLEUX ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.
Αντε και του χρόνου.

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Ή ΜΟΕΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ κουβερτούρα

250 γρ βούτυρο

1 βανίλια

5 αβγά

120 γρ άχνη ζάχαρη

100γρ αλέυρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις

3 γρ μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπαιν μαρί βούτυρο και κουβερτούρα να λιώσουν.(Α)

Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μεχρι να ασπρίσει το μίγμα.(Β)

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ το Α μέσα στο Β να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.(Γ)

Τέλος κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν . (Δ)

Ενσωματώνουμε (Δ) στο (Γ) ανακατεύνοντας με την μαρίζ έτσι ώστε να μην μείνουν γροσμπαλάκια αλεύρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα ράμεκιν καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς, γεμίζουμε τα ράμεκιν και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε 1 λεπτό πριν τα ξεφορμάρουμε .

Μπορούμε να τα σερβίρουμε και μέσα στα σκεύη ψησίματος για να μην ρισκάρουμε το ξεφορμάρισμα .

Α και με μία μπάλλα παγωτό βανίλια από πάνω. Κόλαση!

Advertisements

9 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s