comments 3

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ

Πασχαλινά κουλουράκια

Λοιπόν και εγώ θα ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με μία ακόμη συνταγή ζαχαροπλαστικής, πολύ εύκολη: τα πασχαλινά κουλουράκια.

Mε αυτήν τη συνταγή εγκαινιάζω και μία ακόμη συνεργασία (μετά από αυτή με το μέγα σκηνοθέτη Μάκη) με τη φίλη μου και φωτογράφο Ηώ, με την οποία, από εδώ και πέρα, θα προσπαθούμε να δίνουμε ωραίες εικόνες μαζί με τις ωραίες συνταγές.

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

750 γρ. αλεύρι μαλακό

400 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή Κερκύρας

200 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. ζάχαρη καστανή

1 βανίλια

2 αυγά

5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) μπέικιν πάουντερ

1 αυγό για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και καλύπτουμε με λαδόκολλα το ταψί.

Στο μίξερ, ή με το χέρι,  προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, αλλά χωρίς να το παρακάνουμε.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο .

Σχηματίζουμε με τη ζύμη ένα μπαστουνι διαμέτρου 5 εκ. και κόβουμε σε κομμάτια των 30 γρ.

Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μπαστουνάκι 13-15 εκ. μήκος και του δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα όπως παρακάτω.

Στη συνέχεια ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.

Καλή επιτυχία και να περνάτε όλοι όμορφα !

3 Comments

    • KAI ΕΓΩ….ΘΑ ΤΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ!!!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΑΣ!
      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΕΝΑ ΓΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΜΑΚΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ..ΘΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ?

  1. Σοφία Μεταξά

    Καταπληκτική συνταγή, εύκολη, γρήγορη, σίγουρη επιτυχία!Κουλουράκια yummie!!Φαγώθηκαν στο πι και φι!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s