comment 1

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ: ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ

Το κινέζικο φαγητό αρέσει πολύ στην οικογένεια μας. Ο Μάρκος μπορεί πολύ εύκολα να φάει ένα μπολ με κινέζικα νουντλς και κοτόπουλο, και έτσι κινέζικο μαγειρεύω στο σπίτι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Η συνταγή που θα προτείνω σήμερα είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση, υγιεινή, γρήγορη, οικονομική και με πολλά κινέζικα αρώματα.

Πολλά χρόνια τώρα παρακολουθώ την εβδομαδιαία  στήλη του Mark Bittman «The Minimalist» στους New York Times.

Eκεί είδα για πρώτη φορά τη συγκεκριμμένη συνταγή και ενθουσιάστηκα με την απλότητα της και συνάμα τη σούπερ γεύση της.

Τηγανητό ρύζι με τζίντζερ (σύλληψη του σεφ JEAN GEORGE VONGERICHTEN) είναι ο τίτλος και ίσως από μόνος του δεν είναι και πολύ δελεαστικός.

Όμως σας διαβεβαιώ ότι είναι ένα πιάτο όλο νοστιμιά μέσα στην απλότητα του.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΣΥΝΤΑΓΗ (για 2 άτομα)

2 κούπες ρύζι γιασεμί ή μπασμάτι (προηγούμενης μέρας είναι ιδανικό)

1 κούπα  ψιλοκομμένες φέτες πράσο

1/4 κούπας σπορέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

2 αυγά

1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο κινέζικο

2 κουταλιές του γλυκού σόγια σος (KIKKOMAN είναι η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το πράσο στο γουόκ (εάν δεν έχουμε δεν πειράζει,  ένα βαθύ τηγάνι μάς κάνει επίσης)

Προσθέτουμε το μαγειρεμένο ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε εάν χρειάζεται.

Παράλληλα έχουμε τηγανίσει το σκόρδο και το τζίντζερ (ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί μαυρίζουν εύκολα) μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Επίσης έχουμε τηγανίσει 2 αυγά μάτια.

Σερβίρουμε το ρύζι, τοποθετούμε το αυγό και από πάνω το τηγανητό τζίντζερ και σκόρδο.

Αρταίνουμε με σόγια και σησαμέλαιο.

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ !

Στο σπίτι μου τρώγαμε πάντα το σπανακόρυζο ή το λαχανόρυζο με ένα αυγό τηγανητό μάτι από πάνω. Λοιπόν, να μια πανεύκολη διασκευή με κινέζικα αρώματα.

Advertisements

1 Comment so far

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s