Σχόλια 2

Γαστρονομική εξόρμηση στο Παρίσι

H rue Montorgueil είναι ένα κομμάτι της παλιάς κεντρικής αγοράς του Παρισιού

Γιώργος : Mην τάξεις στον άγιο κερί και στο παιδί…. Eurodisney. Κάπως έτσι την πατήσαμε κι εμείς και «αναγκαστήκαμε» να πάρουμε τα μπαγκάζια μας και να πάμε για 5 ημέρες στο Παρίσι. Τραβάτε με κι ας κλαίω.

Το σκηνικό ιδανικό : ένα μικρό διαμέρισμα σε έναν από τους πιο όμορφους και εμπορικούς δρόμους του Παρισιού, μια μέρα αφιερωμένη στα παιχνίδια του μικρού και τέσσερις στα παιχνίδια των ενηλίκων. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό, για φαγητό μιλάμε πάντα. Γιατί με 2 κρεοπωλεία, 3 φούρνους, 3 κάβες, 4 μανάβικα και 2 τυροπωλεία και αλλαντοπωλεία, η rue Montorgueil ήταν η δική μας Eurodisney. Ένα από τα ερωτηματικά ήταν ο Μάρκος. Πώς θα συμπεριφερόταν ο μικρός στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό; Οι προβλεψεις μας επιβεβαιώθηκαν. Εκτός από την ημέρα που πήγαμε στη Eurodisney, τις υπόλοιπες ημέρες όλο και κάτι έβρισκε για να γκρινιάξει. Βέβαια, συχνά είχε και λόγο, όπως τη μία μέρα της διαμονής μας που έβρεχε αρκετά, το Σάββατο. Εμείς όμως δεν πτοηθήκαμε. Περπατήσαμε πολύ, ακόμη και κάτω από βροχή, και κάθε βράδυ φροντίζαμε να έχουμε έναν καλό λόγο για να γυρίζουμε σπίτι. Είπαμε, μέναμε σε ένα γαστρονομικό παράδεισο. Έναν πεζόδρομο απομεινάρι της παλιάς κεντρικής αγοράς του Παρισιού, της Λε Αλ (Les Halles). Έχουμε λοιπόν και λέμε: Coquilles St Jacques (χτένια), morilles (τα μανιτάρια μορχέλες), foie gras (φουά γκρά, έχετε καταλάβει πόσο μας αρέσει), St Marcellin (τυρί από απαστερίωτο κατσικίσιο γάλα από την περιοχή της Λυόν), Confit de canard (μπούτι πάπιας κονφί), Pinot noir και το κορίτσι μου, που τυχαίνει να είναι εξαιρετική chef de cuisine.  Τι άλλο να ζητήσεις.

Μείναμε: Apartmentparis.fr Τρομερή επιχειρηματική ιδέα. Μια ομάδα νέων ανθρώπων, 70+ διαμερίσματα σε όλο το Παρίσι, με το δικό μας να είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα. Καμία σχέση με τις τρύπες των ξενοδοχείων που πληρώνεις πανάκριβα.

Φάγαμε:

Foie gras και γλυκό κρασί Jurançon από το Lafitte.

Eclair και macaron από το Maison du Chocolat. Πολύ ακριβά, αλλά το αξίζουν. Δεν τρως κάθε μέρα τέτοια ποιότητα.

Παγωτό Berthillon στο Ile St Louis. Σύμφωνα με το Μάρκο, το καλύτερο παγωτό του κόσμου. Δε χρειάζονται άλλες συστάσεις.

Φαλάφελ από το L’As du Falafel στη rue des Rosiers, στην εβραϊκή συνοικία του Παρισιού. Ένα από τα πιο ωραία φαγητά του δρόμου, σε έναν από τους πιο ωραίους δρόμους της πόλης.

‘Ηπιαμε:

Τσάι στο Mariage Frères στο Marais. Εκατοντάδες επιλογές, χιλιάδες αρώματα σε ένα περιβάλλον αποικιακής κομψότητας.

ΥΓ: Μια από τις πιο όμορφες στιγμές ήταν η επίσκεψη στην αγαπημένη μας φίλη, τη Λίνα, που ζει με τον άντρα της και την πολύ όμορφη κόρη της εδώ και χρόνια στο Παρίσι. Μία από τις επόμενες αναρτήσεις θα είναι αφιερωμένη σε αυτήν και το πολύ νόστιμο κέικ της.


Advertisements

2 Comments

  1. Pingback: Συνταγές Μαγειρικής – Γαστρονομική εξόρμηση στο Παρίσι εύκολο πιάτο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s