Σχόλια 2

ΜΑΦΙΝ: ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ

Αυτά τα κεκάκια τα φτιάξαμε μαζί με τον Μάρκο και είχαν μεγάλη επιτυχία.

Μου αρέσει όταν ο Μάρκος είναι μαζί μου στην κουζίνα, γιατί έτσι βλέπει πόσο εύκολο είναι να φτιάξει κανείς  μόνος του κάτι αντί να το αγοράσει από το σούπερ μάρκετ ή να το παραγγείλει στο σπίτι.

Γενικά είμαι της λογικής να φτιάχνω πράγματα, παρά να τα αγοράζω έτοιμα, γιατί έτσι ελέγχω τις πρώτες ύλες και φυσικά μειώνω το κόστος.

ΜΑΦΙΝ

ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια)

120 γρ. βούτυρο

130 γρ. ζάχαρη

12 γρ. μπέικιν πάουντερ

2 γρ. αλάτι

250 γρ. αλεύρι

100 γρ. ή 2 αυγά

130 γρ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Παίρνουμε το ειδικό ταψάκι με τις 12 κενές φόρμες. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό ή στο χέρι με μια ξύλινη κουτάλα. Δεν θέλουμε να αφρατέψει το μείγμα, αλλά να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.  Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, και σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα με τα αυγά.  Σταδιακά και εναλλάξ προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο λίγο από το μείγμα με αλεύρι και μείγμα με το γάλα.  Δεν επιδιώκουμε λείο μείγμα. Θέλουμε μια ζύμη πηχτή αλλά με υγρασία. Αδειάζουμε το ολοκληρωμένο μείγμα ισόποσα στις θήκες του ταψιού (εάν δεν είναι αντικολλητικό θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τις θήκες) και τοποθετούμε στο φούρνο.

Ψήνουμε 20′-30′ μέχρι να γίνουν. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να περάσουν 5΄ πριν ξεφορμάρουμε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ : Mάφιν με γλάσο σοκολάτας και πολύχρωμη τρούφα

Advertisements

2 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s