comments 7

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΑΤΑ ΠΡΑΣΟ

Ειδικά τις μέρες με το πολύ κρύο μία βελούδινη σούπα με γήινα αρώματα είναι ότι πρέπει. Φυσικά τα υλικά της σούπας είναι της εποχής : πατάτα και πράσσο.

Είναι μία σούπα με ιδαίτερα βελούδινη υφή επειδή πολτοποιούμε την πατάτα, πολύ χορταστική, πάρα πολύ οικονομική και πολύ θρεπτική.

Επειδή περιέχει κατά βάση την πατάτα το χρώμα της είναι λευκό όμως κανείς δεν μας απαγορεύει να παίξουμε λίγο με τις γευσεις δίνοντας και χρώμα στον “άσπρο καμβά¨ της πατάτας. Ανάλογα με τις ιδαίτερες προτιμήσεις μας θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πχ σκόνη κάρι ή κρόκο κοζάνης .

Εγώ στην συγκεκριμμένη περίπτωση προσθέτω κάτι που ανεβάζει πολύ την γεύση χωρίς να αλλάζει το άσπρο χρώμα της σούπας: αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι , λίγο μοσχοκάρυδο και λευκό γλυκό κρασί και στο σερβίρισμα γαρνίρω με ισπανική καπνιστή γλυκιά πάπρικα(pimenton).

Λοιπόν μία τόσο απλή και ταπεινή σούπα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσική.

Μην τρελαίνεστε βέβαια να βρείτε πορτσίνι ή πιμεντόν και μόνο πατάτα και πράσσο να βάλετε η σούπα γίνευαι υπέροχη!

Πρέπει σε αυτό το σημείο να προσθέσω πως χρειάζεστε και ένα μπλέντερ,ραβδομπλέντερ ή μούλτι για να πολτοποιήσετε τα υλικά της σούπας.

ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΑΤΑ ΠΡΑΣΟ

Υλικά

1 κιλό πατάτες για βράσιμο καθαρισμένες

1/2 κιλό πράσσα καθαρισμένα(το άσπρο μέρος τους)

1/2 σκελίδα σκόρδο

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κουτάλι του γλυκού κορν φλάουρ

100 μλ γλυκό λευκό κρασί

2 λίτρα νερό ή ζωμό

2 γρ αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι μουλιασμένα σε χλιαρό νερό

Αλάτι

Λευκό πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα (πιμεντόν)

100 γρ ελαιόλαδο

50 γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα πράσσα μαζί με τις κομμένες πατάτες μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας στο τέλος  και το κορν φλάουρ.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά (εκτός της πιμεντόν) και τα ψιλοκομμένα πορτσίνι , τον ζωμό ή το νερό  και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά μας μέχρι να είναι έτοιμα για πολτοποίηση .

Πολτοποιούμε την σούπα , εάν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο γάλα ή ζωμό ή κρέμα γάλακτος.

Σερβίρουμε την σούπα  καυτή πασπαλίζοντας πιμεντόν και με συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού .

θα μπορούσατε να φρυγανίσετε το ψωμί μαζί με τριμμένο τσένταρ ή να σωτάρετε ζουλιέν λωρίδες καπνιστό μπείκον και να γαρνίρετε.

Είναι πολύ νόστιμο πιάτο και χωρίς κανένα συνοδευτικό και πολύ χορταστικό επίσης.

ΥΓ. Αφροδίτη μου δεν ξέχασα το ψωμί του τόστ απλα είχα κάποια τεχνικά προβλήματα.

About these ads

7 Comments

  1. ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Κατερίνα μου, με έχεις πετύχει τέλεια με τις σούπεσ!ούτε στο μυαλό μου να ήσουναΛοιπόν, επειδή κάθε μέρα πρέπει να έχω φαγητό σουπέ για το 1Ο μηνών μωρό μου,την έχω βρει και φτιάχνω κάθε μέρα μια διαφορετική σούπα,και φυσικά αφού φτιάχνω,βάζω μαι κατσαρολάρα για όλους μας και τη τρώμε συνοδευτικά με το κυρίως φαγητό μας.Λοιπόν, αύριο θα φτιάξω τη σούπα σου, πρέπει να είναι πραγματικά πεντανόστιμη!!!! Γιώργο μου, είσαι πολύ τυχερός,πραγμαιτκά. Φιλιά πολλά.

  2. Chef-G.

    Καλημέρα.

    Αχ και να είχαμε και καμία 100στη γραμμάρια καπνιστή πανσέτα στο αρχικό τσιγάρισμα ή κανένα τραγανό προσούτο για πιο επίσημο σερβίρισμα.

    Μπράβο-μπράβο!
    Καλή συνέχεια.

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s