comment 0

KAΛΛΙΣΤΗ ΓΕΥΣΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΓΙΟΛΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνήθως δε γράφω για εστιατόρια, όμως με αφορμή χαρακτηριστικά δύο αγαπημένων μου εστιατορίων θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΓΕΥΣΙΣ

Ασκληπιού 137, Αθήνα

Τηλ. (+30)2106453179

Πρώτα θα ήθελα να ενημερώσω ότι, την Παρασκευή 15/4, το εστιατόριο Καλλίστη Γεύσις  οργανώνει μία θεματική βραδιά με πρωταγωνιστές κρασιά του Κτήματος Κυρ-Γιάννη (Σαμαρόπετρα και ερυθρή Παράγκα) και ένα  μενού ειδικά σχεδιασμένο για τη βραδιά στην τιμή των 30 ευρώ. Τη λίστα των κρασιών συμπληρώνουν το Ροζέ του Φεγγαριού από το Κατώγι-Στροφιλιά και το Vin Doux του Συνεταιρισμού Σάμου.

Το μενού της θεματικής βραδιάς στο εστιατόριο Καλλίστη Γεύσης

Το Καλλίστη γεύσις είναι ένα εστιατόριο στο οποίο και έχω φάει και έχω βοηθήσει κάποιες φορές στην κουζίνα οπότε έχω πάρει μία εικόνα και σαν πελάτης, αλλά και σαν εργαζόμενη. Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι οι δύο σεφ στην κουζίνα, η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη, έχουν πολύ καλό χέρι μαγειρικά και συμπληρώνουν η μία την άλλη.

Αυτό που θαυμάζω σε αυτές είναι το ανήσυχο πνεύμα τους, που τις κάνει να αλλάζουν το μενου 3-4 φορές μέσα στο χειμώνα ανάλογα με τις πρώτες ύλες που ευδοκιμούν κάθε περίοδο.

Αυτό δεν είναι καθόλου συνηθισμένο στα περισσότερα εστιατόρια, τα οποία κοτσάρουν στο μενού τους, π.χ., μια ντομάτα, μια μελιτζάνα, ή μερικές φράουλες μέσα στο καταχείμωνο, γιατί το βρίσκουν πιο εύκολο, αφού τους γλιτώνει από την πολλή σκέψη. Επιπλέον, πολλοί μάγειρες έχουν άγνοια για την εποχικότητα των πρώτων υλών, επειδή δεν ενδιαφέρονται να μάθουν, αλλά και επειδή βρίσκουν τα πάντα όλο το χρόνο στους προμηθευτές τους.

Οι δύο σεφ του Καλλίστη Γεύσις ειδικεύονται στην ελληνική δημιουργική κουζίνα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάζεις το μενού σου, είναι δύσκολο και κουραστικό, αλλά αξίζει τον κόπο.

Είναι μία ωραία εμπειρία κάποιος να φάει στο εστιαατόριό τους, και νομίζω ότι είναι πολύ καλή ευκαιρία να το επισκευτεί κανείς την Παρασκευή 15/4 και να δοκιμάσει το μενού των δύο σεφ αλλά και να το συνοδεύσει με τα υπέροχα κρασιά του κτήματος Κυρ Γιάννη.

Είναι σημαντικό να στηρίζουμε εστιατόρια σαν αυτό, καθώς μέσα από τα πιάτα του φαίνεται όχι μόνο η εμπειρία των ανθρώπων των δύο σεφ, αλλά και η αγάπη τους για το αντικείμενο τους.

ΑΓΙΟΛΙ

Πλ. Αριστοτέλους 9 (ισόγειο Ηλέκτρα Παλλάς), Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310-262888

Το εστιατόριο Αγιολί στη Θεσσαλονίκη

Το εστιατόριο Αγιολί βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Είναι ένας πολύ όμορφος και ζεστός χώρος, τον οποίο έχει δημιουργήσει ένας έμπειρος ρεστορατέρ της πόλης με θητεία στο Ντορέ Ζύθος.

Αυτό που καταφέρνει το συγκεκριμμένο εστιατόριο με το μενού του είναι να προσεγγίσει το κάθε βαλάντιο και να μας κάνει να σκεφτούμε ότι δεν είναι ακατόρθωτο οικονομικά να βγούμε για φαγητό σε ένα όμορφο εστιατόριο, γεγονός πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Επειδή έχω φάει εκεί ουκ ολίγες φορές, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι έχει πολύ καλή ποιότητα στις πρώτες ύλες, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις τιμές του σε εξαιρετικό επίπεδο. Έχει ωραία κάβα με πολλές επιλογές για  κρασί σε ποτήρι, ενώ έχει εισαγάγει και τα μενού ταμπλ ντοτ.

Τα μαγειρευτά ημέρας ξεκινούν από τα 5,5 ευρώ, όπως και τα ορεκτικά και οι σαλάτες, και τα κυρίως από περίπου 7 ευρώ η μακαρονάδα, 12,5 ευρώ το ψάρι και 9 ευρώ το κρέας.

Τα μενού ξεκινούν από τα 16 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνουν ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και ποτήρι κρασί Τσάνταλη.

Ενδεικτικά θα αναφέρω το μενού των 16 ευρώ :

Oρεκτικό – ελαφριά ρώσικη σαλάτα

Σαλάτα- Σαλάτα από σπανάκι, ρόκα με ψητό μανούρι, σάλτσα ροδιού και γύρη λουλουδιών

Κυρίως πιάτο-Φρέσκιες παπαρδέλες με μανιτάρια σιτάκε, κοτόπουλο , λιαστή ντομάτα και κρέμα

Επιδόρπιο- Κρέμα καραμελέ

Κρασί – φιάλη 0,187 l , Ο Τόπος μας, ΤΣΑΝΤΑΛΗ

Δεν πρέπει επιτέλους να πηγαίνουμε σε εστιατόρια και να αισθανόμαστε ότι μας σέβονται σε όλα τα επίπεδα;

Μόνο όσοι εστιάτορες προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα θα επιβιώσουν μέσα στην κρίση.

Παρεμπιπτόντως να πω ότι σε πολλές πολεις του εξωτερικού, όπως στο Παρίσι, όλα τα εστιατόρια προσφέρουν το μεσημέρι μενού σε πολύ προσιτές τιμές,  και αυτοί δε ζουν την οικονομική κρίση της Ελλάδας!

Εάν βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη επισκεφτείτε το, νομίζω ότι αξίζει.

ΑΥΤΑ!

About these ads

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s